Contact

Jocurile din aceasta perioada pot fi despre cum sa ajute adolescentii cu diferite dificultati pe care le intampina; cum ar fi  concentrarea pe momentul prezent.Cand copiii mai mari nu se simt linistiti si in largul lor, acestia, ca si noi toti, parasesc mental momentul prezent si se transpun in trecut sau in viitor. Ceea ce ne dorim este sa ii invatam ca pot ramane angajati in prezent, chiar daca acesta nu este un moment fericit, deoarece timpul va trece. Nu trebuie sa le placa, sa savureze sau sa se bucure de fiecare moment; trebuie doar sa fie constienti ca acesta este punctul in care se afla si ca trebuie sa mearga mai departe.

Aceste jocuri ajuta jucatorii sa se simta mai in largul lor cu ceea ce se intampla, deoarece le ofera modalitati de a face fata dificultatilor si de a avea o atitudine pozitiva.Atunci cand adolescentii sunt increzatori in propriile aptitudini, acestia gasesc mai usor o modalitate de a ramane concentrati si prezenti.

Uneori constat ca sunt suparat pe mine deoarece nu ma mai simt in largul meu in privinta unui lucru.Uneori este practica mea spirituala:mi-as dori sa imi amintesc sa raman mai des prezent.Sau este vorba de cariera mea:mi-as dori sa fiu in mod constat
Intr-o scoala, implicarea pe scena sociala poate fi o experienta foarte distractiva. Este greu sa te concentrezi la lectii atunci cand te gandesti la o remarca taioasa recenta sau la un sentiment de teama de respingere. Prin acest joc, adolescentii
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Ma asteptam ca durata cursului sa fie prea mare. Acum, (la finalul cursului) impresia este ca este prea condensat. 


Cristi, tatal lui Andrei de 5 ani (2015)

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.