Contact

Larry Cohen - video Parenting. pe scurt

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Larry Cohen - video Parenting. pe scurt

Majoritatea familiilor care au mai mult de 2 copii stiu ca pare ca toata ziua nu fac altceva decat sa se certe si bata intre ei. La fel si daca sunt singuri si au prieteni in vizita. Este normal. Rata atestata in studii de aparitia unui coflict intre frati este de 1 conflict la fiecare 6 minute. Cand stim daca trebuie sa intervenim sau nu, aflati in videoul de mai jos.

 

Cum ne ajutam copiii sa faca fata presiunii sociale a prietenilor lor?

Pe de o parte, trebuie sa tinem cont ca, in unele cazuri, presiunea sociala conduce la multe lucruri bune - ii motiveaza sa incerce lucruri noi, sa nu cedeze usor cand dau de greutati, sa exceleze. In alte situatii insa, copiii nostri trebuie sa poata rezista presiunii celor din jur, iar cheia acestui comportament sta in antrenarea lor sa discearna de unii singuri ce este bine sau nu pentru ei. Nu este simplu!

Cum sa petrecem timp de calitate cu copiii nostri daca suntem depasiti numeric? (mai putini adulti decat copii - de exemplu, parinte singur cu doi sau mai multi copii, doi parinti cu trei copii etc.)

 

Relatia intre copiii nostri, atunci cand avem mai muti, este foarte importanta pentru noi parintii. Nu sunt multe lucruri pe care le putem face, nu-i putem forta sa se iubeasca, nu-i putem opri din a se certa, etc. Ce putem insa face, este sa le cream contextul de atentie si iubire in care sa isi construiasca relatia. 

Sunt multe stiluri de parenting, multe carti, multe cursuri, multe sfaturi. Cum stim pe care sa le alegem?

 

Parentingul poate parea uneori o exagerare, o moda, o critica la adresa generatiilor trecute, o critica la adresa noastra, a parintilor.

Noi nu suntem de aceasta parere; parentingul - cu cartile, cursurile, cu incercarile noastre - este mai degraba un cadru care sa ne faciliteze reflectia personala despre cum vrem noi sa ne crestem copiii.

 

 

Peste 60% dintre familii divorteaza.

Ar trebui sa redefinim radical notiunea de familie traditionala, dar pana reusim ss facem acest lucru, cum ii putem ajuta pe copii sa se descurce cu sentimentele puternice generate de astfel de situatii traumatizante?

 

Despre fricile si anxietatile adolescentilor. Si despre cum sa vorbeasca despre ele, in loc sa fie pedepsiti pentru ele sau constrazisi, s-ar putea sa le fie mai de ajutor.

Scolarul a mai crescut putin si isi pot controla singuri emotiile, si acum au nevoie de ajutorul nostru pentru a invata cum sa iasa din zona de comfort. Cu blandete si intelegere si nu tot timpul, dar au nevoie de suportul nostru.

Cum ne ajutam copiii mici sa treaca peste fricile lor: copiii mici nu au sistemul nervos complet format si au nevoie de dragostea si intelegerea noastra pentru a-si putea controla sentimentele. 

 

Toti incercam sentimente de frica. Trec mai usor daca le identificam si vorbim despre ele. Cum le identificam si vorbim despre ele la copiii nostri, fie ei mici sau adolescenti.

 

Astazi vom discuta despre sentimentele copiilor. Nu uitati, sunt la fel de reale ca si sentimentele noastre, ale adultilor! Haideti sa ne ascultam copiii asa cum ne-am asculta un bun prieten!

 

Daca vrem ca copiii nostri sa ne asculte, trebuie sa incepem prin a-i asculta noi.

 

NE pedepsim copiii pentru ca nu mai putem, sau ca sa ii invatam lectii. Dar studiile arata ca pedepsele nu functioneaza. Asta observam si noi in interactiunea cu ei, merge cateodata, dar de cele mai multe ori, nu.

Astazi despre care sunt alternativele la pedeapsa.

 

Timpul o resursa atat de limitata ca si atentia. Cum ne descurcam sa petrecem timp de calitate cu copiii nostri daca suntem depasiti numeric? (mai putini adulti decat copii - de exemplu, parinte singur cu doi sau mai multi copii, doi parinti cu trei copii etc.)

 

Toata lumea are nevoie de timp de la noi, si noi avem atat de putin timp. Cum putem da copiilor nostri atentia de care au nevoie, in asa un timp limitat.

Este marti. Larry Cohen povesteste despre ingrijorarea parintilor legata de mancare.

 

 

De ce: Studiile UNICEF arata ca 6 din 10 parinti din Romania isi bat copiii, si unul din 2 tati nu si-au luat azi copiii in brate. Realitatea dureroasa este ca Romania este la inceput de drum in a schimba mentalitatea de crestere a copiilor.

In urma cu 7 ani am infiintat Parentime - centrul de cursuri pentru parinti cu filosofie democratica, franciza in Romania a Fundatiei Gordon Training International si de atunci ne straduim sa oferim parintilor cat mai multe instrumente care sa ii ajute sa isi creasca copiii cu empatie, fara pedepse si recompense.

Pentru acest scop Parentime pune la dispozitia parintilor, in mod gratuit instrumente de parenting de la marele specialist in parenting Larry Cohen. 

Cine: Larry Cohen este un psiholog renumit, acum cunoscut si iubit  si de publicul din Romania, specialist in interactiunea cu copilul prin joc.  Cartile lui, Retete de jocuri si Retete contra ingrijorarii, pe care am reusit sa le traducem pentru parintii din Romania, sunt de un mare succes.

http://www.edituratrei.ro/product.php/Lawrence_J_Cohen_Reţete_de_jocuri_De_ce_şi_cum_să_te_joci_cu_copilul_tău/2453/

http://www.edituratrei.ro/product.php/Lawrence_J_Cohen_Reţete_împotriva_îngrijorării_O_abordare_prin_joc_a_anxietăţii_şi_fricii_copiilor/2637/

 Cui se adreseaza:  Instrumentele se adreseaza parintilor cu copii de orice varsta acoperind problematici de la copii mici pana la adolescenti.  

Cateva teme abordate in filmulete sunt: cum ne gestionam putinul timp pe care il avem ca sa ne putem bucura de familie, cand sunt copiii pregatiti pentru gradinita, ce facem cu temele si activitatile extrascolare ale copiilor, cum ii ajutam pe copii sa isi depaseasca tot felul de frici, ce faci cand ai un copil agresiv, ce faci cand ai un copil timid, cum imi ajut copilul daca sunt divortat, cum pot influenta relatia intre frati ca ei sa aiba o relatie frumoasa, ce alternative avem la pedepse si recompense, ce fac daca anturajul copilului meu il influenteaza negativ, cum transmiti copilului valorile tale, etc.

Programul proiectului: 

Vom lansa 2 filme pe saptamana: martea si joia la ora 12. Timp de 9 saptamani

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am fost surprins sa aflu ca prin ascultare activa imi pot educa emotional copiii. Am aflat multe chestii folositoare pe care le-am exersat si am aflat ca functioneaza. [de-a lungul cursului] M-am apropiat de copiii mei si am invatat sa ii ascult mai bine. Am folosit ascultarea activa si mesajele de confruntare si par sa fie eficiente :)


Radu, tatal unui baiat de 7 ani si a unei fete de 3

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.