Contact

Copii intre 6 si 12 ani

Varsta de 6 pana la 12 ani este momentul in care copiii parasesc lumea celor mici si incep sa incerce unele aptitudini de care vor avea nevoie ca adulti. La scoala, acestia citesc, scriu, isi dezvolta aptitudinile la matematica, invata mai multe despre intreaga lume si socializeaza. Deoarece aceasta este varsta la care copiii devin din ce in ce mai constienti de faptul ca fac parte dintr-o lume mult mai mare decat familia si cartierul in care locuiesc, acestia sunt, de asemenea mai constienti cu privire la capacitatea lor de a se adapta in aceasta lume. Observa ce capacitati au si, probabil, simt o oarecare neliniste cu privire la capacitatile pe care nu le au. 

Dupa cum stim din propria experienta, temerile ne afecteaza capacitatea de a fi atenti.

Jocurile ajuta copiii sa isi dezvolte capacitatile, precum diminuarea temerilor, gestionarea timpului, observarea detaliilor, angrenarea in hobby-uri, dezvoltarea dexteritatii, citirea de harti si chiar citirea fetelor. Insa copiii raman totusi copii, deci prin aceste jocuri se invata capacitati adulte intr-un mod distractiv, facand apel la inima lor de copil.

Citirea limbajului corpului si a expresiei fetei nu este un curs care se preda la scoala, insa reprezinta o parte importanta din viata noastra zilnica. Joc acest joc cu grupuri de copii iar acestia de abia asteapta sa le vina randul pentru a face o
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Ma asteptam ca durata cursului sa fie prea mare. Acum, (la finalul cursului) impresia este ca este prea condensat. 


Cristi, tatal lui Andrei de 5 ani (2015)

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.