Contact

Preventie tantrumuri

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Preventie tantrumuri

Cu toate ca exista multe crize de furie pe care nu le putem preveni, sunt moduri in care putem reduce frustrarea care duce la acestea.

1.            Fii sigura ca copilul este hranit si odihnit. Un somn de dupa-masa sarit, o noapte tarzie in oras sau lipsa unei gustari pot da nastere multor crize de furie.

2.            Asigura-te ca cunosti pragul de stimulare al copilului. Copiii au nivele diferite de toleranta fata de schimbari sau de situatii noi. Cateva circumstante (multi oameni necunoscuti, multe opriri pe care le fac in drumul spre casa, un magazin mare cu multe lucruri stralucitoare pe care nu le pot atinge) pot fi pentru unii copii situatii imposibile carora pur si simplu nu le pot face fata. Daca cunosti pragul de stimulare al copilului tau poti ajunge sa eviti astfel de situatii care e posibil sa il copleseasca. Astfel vei reusi sa preintampini unele crize de furie care sunt mai previzibile.

3.            Invata semnalele de atentionare pe care le trimite copilului tau.  Cand copilul tau devine capricios, iritat si pare ca nu vrea sa se desprinda din bratele tale, este mai simplu sa faci tu cateva modificari in planul tau, ca de exemplu sa anulezi vizita la prietenii lui de joaca planificata pentru dupa-masa sau sa sari peste vizita la un nou magazin deschis in apropiere.

4.            Alege-ti bataliile cu grija. Atunci cand copiii trec prin perioade de frustrare si au multe crize de furie, este indicat sa va dati batuti asupra unor anumite conflicte.  S-ar putea sa merite sa il lasi sa stea in cada cinci minute in plus sau sa ii dai copilului biberonul cu lapte pe care si-l doreste. In acelasi timp este crucial sa nu cazi in capcana si sa faci mereu ceea ce doreste copilul.  Este mai bine sa stabilesti clar niste limite si sa te pregatesti pentru criza de furie care va urma, decat sa iti fie frica sa faci vreo greseala care l-ar putea face pe copil sa explodeze.

5.            Schimba-ti strategia daca tantrum-ul este inevitabil. Indiferent de cat de multa grija ai, probabil vor fi multe situatii in care criza de furie este inevitabila. Odata ce copilul incepe sa arate caracteristicile unui exces de furie, va trebui sa apelati la o noua strategie – una care sa va permita sa va conectati la copil si sa il ascultati, sa ii asigurati integritatea fizica si sa deveniti pentru un el un “adapost pe timp de furtuna”

 

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Cel mai bun curs pentru parinti pe care l-am facut! Relatia cu copilul meu s-a schimbat de-a lungul cursului vizibil, in bine. Cand am aflat ca se incheie cursul, am fost tare dezamagit.


Tatal unui baiat de 3 ani, 2014

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.