Contact

Intr-o scoala, implicarea pe scena sociala poate fi o experienta foarte distractiva.

Este greu sa te concentrezi la lectii atunci cand te gandesti la o remarca taioasa recenta sau la un sentiment de teama de respingere.

Prin acest joc, adolescentii sunt incurajati sa isi transfere atentia si sa observe atributele pozitive ale persoanelor din jurul lor si modul in care aceste persoane le imbogatesc viata.

  • Materiale

Hartie si creion.

  • Instructiuni

Sugereaza-i adolescentei sa faca o lista a persoanelor din viata sa si sa scrie in dreptul fiecarui nume un aspect pozitiv al prezentei acesteia in viata sa.

Adolescenta poate gasi dificil sa se gandeasca la aspectele pozitive ale unor persoane, probabil deoarece acestea ii dau o lectie dificila.

Iata unele exemple:

Ioana: ma ajuta sa gandesc mai clar datorita capacitatii sale de a analiza situatiile.

Laura: ma face sa privesc cu atentie actiunile mele deoarece exista probabilitatea de a le pune la indoiala.

Dan: ma face sa ma simt bine cu privire la propria mea persoana deoarece ma adora.

Petru: ma face sa ma simt mai interesata de lucrurile fizice deoarece isi umple viata cu activitati fizice.

  • Ce  invata copilul

Adolescentii invata ca fiecare persoana are un loc bine definit in vietile lor si chiar si prietenii dificili pot fi de ajutor.

Gandirea negativa atrage sentimente negative, in timp ce gandurile pozitive pot avea un efect linistitor. Acest joc poate ajuta adolescentii sa revina la o stare psihica mai buna si in aceasta stare este mai usor sa se concentreze asupra sarcini prezente.

 

 

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am fost surprins sa aflu ca prin ascultare activa imi pot educa emotional copiii. Am aflat multe chestii folositoare pe care le-am exersat si am aflat ca functioneaza. [de-a lungul cursului] M-am apropiat de copiii mei si am invatat sa ii ascult mai bine. Am folosit ascultarea activa si mesajele de confruntare si par sa fie eficiente :)


Radu, tatal unui baiat de 7 ani si a unei fete de 3

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.