Contact

Filozofia Parentime

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Filozofia Parentime

Noi, la Parentime, credem ca relatia cu copiii nostri este cel mai important lucru: atat pentru parinte, cat si pentru copil, pe termen lung.

Mai toti parintii care au fost la cursurile noastre, intrebati ce isi doresc pe termen lung de la relatia cu copiii lor, au raspuns ca isi doresc o relatie buna, de prietenie (daca se poate), deschisa, bazata pe cunoastere reciproca. O relatie in care intalnirile si povestile sa se intample de drag si nu din obligatie.

Copiii la randul lor isi doresc o relatie buna, deschisa, de acceptare cu parintii lor.

Noi, la Parentime, nu invatam parintii cum sa fie parinti. Nu stim cum am putea face acest lucru. 

Noi, la Parentime, dam parintilor instrumente sa isi construiasca cu copiii lor o relatie asa cum isi doresc. Si stim sigur ca fiecare parinte este diferit si isi doreste lucruri diferite de la copii si relatia cu ei.

Noi, la Parentime, credem ca fiecare parinte este unic, ca depune in relatia cu copilul/copiii toate resursele timpul si energia disponibile.

La cursurile si consultatiile noastre ascultam cu empatie, respect si admiratie dificultatile personale in fiecare situatie (dificultati de care nimeni nu este ocolit).

Noi, la Parentime, credem de asemenea, ca fiecare copil este si el unic. Ca au nevoie de atentia, intelegerea si iubirea noastra neconditionate. 

Ca, fiindca fiecare copil este unic, retetele universale nu functioneaza. Ca fiecare familie isi va gasi echilibrul ei personal, diferit de a tuturor celor din jur.

Noi va putem sprijini in a va intelege copiii de acasa, motivatiile lor, modalitatile de a vedea lumea, temperamentele si nevoile lor.

Noi, la Parentime, credem ca parentingul este modalitatea in care invat sa imi controlez comportamentul astfel incat sa fie cel pe care mi-l doresc in relatia cu copilul si nu cum sa controlez comportamentul copilului. 

poza_fb_400

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am venit la curs [Trainingul parintilor Eficace] pentru ca ma simteam incompetent. Plec de la curs cu sentimentul ca exista o logica si o ordine si solutii adecvate pentru diferite probleme cu care ma confrunt. Plec insa si cu achizitii la care nu speram - mi-a oferit ocazia sa ma inteleg mai bine (cine sunt, de ce reactionez uneori intr-un anumit fel.


Mihai, tatal unui baiat de aproape 3 ani

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.