Contact

Despre curs

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Despre curs

Bazele workshopului "Trainingul Parintilor Eficace" (Parent Effectiveness Training) au fost puse de Dr. Thomas Gordon – nominalizat de 3 ori pentru premiul Nobel pentru Pace si aclamat psiholog. In 1962, Thomas Gordon a dezvoltat un program de atitudine preventiva denumit "Training inainte de aparitia problemelor" (Training before trouble), considerat primul program de training pentru parinti cu acoperire nationala in America.


Acest training a fost primul program care dezvolta
abilitatile parintilor de rezolvare a unui conflict cu castig de ambele parti (win-win situation).

A fost primul program de training pentru parinti care a evidentiat lipsa de eficienta si potentialul distructiv a oricarei forme de pedeapsa si care a sugerat alternative pe termen lung la aceasta, punand astfel bazele autodisciplinarii si imputernicirii copiilor.

Modelul a fost dezvoltat in anii ’50 pentru clientii corporatisti, in scurt timp fiind adaptat pentru relatia parinte-copil (acesta a fost momentul in care Thomas Gordon a realizat ca este aplicabil in special relatiilor foarte dezechilibrate din punct de vedere al puterii uneia din parti). Parintii exercita asupra copiilor lor o autoritate intrinseca, iar acest curs ii invata cum sa nu abuzeze de ea.


De atunci, acest training a fost prezent in peste 50 de tari, avand peste 7 milioane de participanti, modelul dovedindu-se universal aplicabil, indiferent de background-ul cultural (Europa: Italia, Franta, Anglia, Polonia, Estonia, etc; Africa de Sud; Asia: Japonia, Taiwan; Australia; Canada si USA), rasa, sex, nivel de educatie, statut economic sau religie. Acum il poti intalni si in Bucuresti si restul Romaniei


Modelul astfel aplicat:

  • A rezistat testului timpului.
  • S-a dovedit eficient intr-o mare diversitate de contexte.
  • A fost implementat cu rezultate masurabile pozitive pentru familii si scoli.
  • Dr. Thomas Gordon este cunoscut sub denumirea de "parintele trainingului pentru parinti".

Beneficii

 

1. Vei invata cum sa creezi o relatie democratica si nonautoritara intre tine si copilul tau. Rezultatul va fi un copil deosebit care:

  • Va avea un grad ridicat de acceptare personala, fiind in acelasi timp constant preocupat de imbunatatire
  • Va sti sa isi satisfaca nevoile cu sensibilitate si grija fata de cei din jur, stiind in acelasi timp sa fie altruist
  • Va fi matur pentru varsta pe care o are, dar vesel si binedispus in acelasi timp
  • Va fi mai putin preocupat de ceea ce se spune despre el
  • Va deveni mai independent, isi va face prieteni usor, insa va sti sa isi construiasca prietenii solide
  • Se va disciplina si controla, va avea un simt dezvoltat al responsabilitatii

2. Vei invata cum sa rezolvati problemele impreuna si prin lupta

3. Vei invata cum sa creezi atmosfera necesara pentru a-i oferi copilului tau libertatea de a-si discuta problemele cu tine, fara a se retrage si izola.

4. Vei invata cum sa stabilesti regulile in mod democratic, astfel incat toata lumea sa fie multumita de ele, acceptandu-le mult mai usor.

Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting:
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am fost reticent la inceput, dar, acum, am devenit ambasadorul cursului. Am avut cateva revelatii, care sper sa ma ajute sa ma schimb. Efort fac, asta este sigur! :)  Pe Stefan am inceput sa il inteleg mai mult. Inca muncesc la a ma intelege pe mine si nevoile mele incalcate.

 


Ioan Marian Burja, tatal lui Stefan de 7 ani si al Anei de 6 luni

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.