Contact

Cum sa ne pregatim copiii de vacanta

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Cum sa ne pregatim copiii de vacanta

Cum sa ne pregatim copiii pentru vacanta

Vacantele cu copii pot fi mai degraba o sursa de stres decat un motiv de bucurie. Locurile sunt noi, ne este si noua dificil, copiii au reticenta la schimbarile de rutina si locuri, nu rezista atat de mult ca noi, etc. 

Ar putea insa sa nu fie asa, daca am pregati putin copiii si pe noi. 

Majoritatea sfaturilor se refera la bagaje, mancare si situatii de urgenta, noi o sa povestim in acesta brosura despre cum sa va pregatiti sufleteste pentru vacanta.

Lucruri pe care sa le facem inainte de vacanta 

Oricat de mic este copilul, nimanui nu ii place sa I se intample lucruri fara sa fie intrebat si anuntat. Povestiti-I unde plecati in vacanta si cum o sa fie.

Plecam la mare in Turcia. O sa avem un hotel frumos, uite-l cu arata (si aratati-i poze). O sa zburam cu avionul si o saptamana nu o sa o mai vezi pe bona/bunica (sau din contra, merge si ea cu noi si nu o sa fie asa mare diferenta ca atunci cand o sa fi acasa. Doar ca o sa putem sa mergem la plaja, s ane jucam cu nisip si cu apa

Daca este mai mare, consultati-l.

Noi ne gandeam sa mergem in vacanta acolo ________, tie cum ti se pare. Si apoi, asculta-l! Este incantata/speriata/ avea o alta idee de unde sa mergeti in vacanta. Nu inseamna neaparat sa va schimbati planurile, dar daca ar fi partenerul sau partenera dvs de viata nu v-ar trece prin cap sa planificati o vacanta fara sa o/il consultati. Luati in seamna si nevoile copilului dvs in planificarea vacantei si va va fi mai simplu cand ajungeti acolo.

Alte subiecte:

  • Luati in seamna si nevoile copilului dvs in planificarea vacantei si va va fi mai simplu cand ajungeti acolo.
  • Pregatirea pentru lucrurile pe care le faceti prima data
  • Drumul pana acolo
  • Joaca de-a
  • Ce facem cand ne ratacim
Daca vreti sa cititi brosura online o gasiti aici 
Daca aveti nevoie sa v-o imprimati o gasiti aici
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Ma simt mai prezenta si mai dispusa sa ascult, mai atenta la detalii, la ceea ce face . Plec cu mai multa incredere ca pot fi o mama buna. Mi-a placut atmosfera enlighting, pozitiva, de safe-place in care iti poti expune problemele si ingrijorarile


O mama unui baiat de 9 luni

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.