Motivatia conferintei

Credem ca sexualitatea (sentimentele si comportamentele noastre) reprezinta o parte importanta a fiintei umane si o sexualitate sanatoasa are o pondere uriasa in starea de bine si santatatea generala a tuturor oamenilor.


Credem in educatia sexuala caci ea este cea care le ofera copiilor informatiile de care au nevoie pentru a ajunge niste adulti care sa se bucure de o dezvoltare sexuala armonioasa.


Credem in dreptul de a alege: de a ne alege partenerii, de a alege sa fim activi sexual sau nu, de a alege sa decidem daca vrem sa avem copii si cand,etc.


Credem ca este important sa putem transmite copiilor nostri valorile noastre legate de sexualitate intr-o maniera nondiscriminatoare.

De ce ai participa la conferinta nationala de educatie sexuala:

Pentru ca iti doresti ca atunci cand va ajunge la adolescenta, copilul tau sa poata sa faca alegerile corecte in primele interactiuni sexuale. Iar pentru asta este de mare ajutor sa fi vorbit cu el inainte despre sexualitate si alegeri.


Pentru ca este de ajutor sa asculti de la un expert cu o experienta de 40 de ani in educatia sexuala a copiilor, ce este ok sa le povestesti copiilor despre acest subiect, urmand ca apoi sa iti adaptezi discursul conform valorilor tale.


Pentru ca este posibil sa iti fie inconfortabil si sa nu stii cum sa vorbesti despre partile reproductive si functiile lor cu copilul tau. Realitatea este ca pentru multi dintre noi, subiectul “sex” nu a aparut niciodata in discutiile cu proprii parinti.


Pentru ca studiile arata ca cu cat suntem mai deschisi cu copiii acasa pe aceasta tema, cu atat copiii aleg sa isi ia informatiile legate de sexualitate de la noi, parintii. Iar acest lucru ii ajuta pe copii sa dezvolte mai putine comportamente riscante legate de sex la adolescenta (incep viata sexuala mai tarziu, folosesc corect mijloacele de contraceptie, au mai putini parteneri intamplatori, etc)


Pentru ca asa cum te informezi de nutritia corecta a copilului tau cand este mic, asa exista informatii sanatoase despre viata sexuala a copilului tau: importanta numirii corecte a organelor sexuale, neevitarea vorbirii despre ele, naturaletea explorarii la bebelusi, cunoasterea transformarilor de la pubertate, etc.


Meg Hickling

Una dintre cele mai de seama personalitati ale domeniului si un excelent avocat al educatiei si sanatatii sexuale, cu 40 de ani de experienta.

Meg Hickling despre educaţia sexuală.

Meg Hickling despre educaţia sexuală.

Posted by Parentime on 23 Decembrie 2015

Meg Hickling a scris mai multe carti de educatie sexuala, dar tradusa in limba romana o gasiti pe aceasta la Editura Humanitas.

Prezentare eveniment:

Atelierele de parenting este un eveniment dedicat parintilor si specialistilor ce lucreaza cu copii, ce reuneste specialisti romani si internationali, in incercarea de a oferi cat mai multe informatii legate de copil si copilarie.

Cui se adreseaza evenimentul:

  • Parintilor
  • Educatorilor, profesorilor
  • Psihologilor
  • Bunicilor, bonelor
  • Supervizorilor de programe educative
  • Specialistilor in ingrijirea copilului
  • Oricui interactioneaza cu copii
Cu sprijinul
Cariere Sunt Mamica Humanitas
Funvertising Printesa Urbana Love Plus
Bambi Step by Step Scoala Step by Step Step by Step Institutul Montessori Bucuresti Cursuri Copii Academia 1.61 Calendar Evenimente Famileto Orasul Meu Raluca Loteanu Roata Mare Sol Mentis Cristina Otel Florin Badea Mothers And The City Blog in Tandem Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare Clinica de alaptare Diversificare Mamagazin Meseria de parinte FasTracKids Jukava PSI Investeste in sanatate Montessori - School of Bucharest Echilibria Explore 100 Vice Romania Bristot