Contact

Parentime isi doreste sa puna la dispozitia parintilor cat mai multe resurse de calitate si atunci inaugureaza, in 2010,  seria evenimentelor Atelierele de parenting.

 

Atelierele de parenting - editia 1

Atelierele de parenting incep in 2010, cu un eveniment de 2 zile de workshopuri si conferinte pe diverse subiecte de interes pentru parinti:

  •  etape de dezvoltare ale copiilor mici
  • sexualitate
  • cum sa se pazeasca adolescentii de droguri pentru parinti si cum sa se impotriveasca drogurilor pentru adolescenti
  • seminarii de nutritie pentru copii.

Evenimentul a fost prezentat de sotii Zaharescu

De-a lungul celor 2 zile, peste 400 de parinti s-au bucurat de ceea ce era primul eveniment de acest gen din Romania.

Larry Cohen in Romania

In 2011, seria evenimentelor Atelierele de Parenting continua. Cu aceasta ocazie, Parentime il aduce pe Larry Cohen in Romania, de data aceasta pentru publicul larg.

 

Peste 200 de parinti se bucura de-a lungul a 2 zile de o serie de ateliere si playdates pe tema Interactiunii prin joc cu copiii.

Cum invata copiii – Invitat Florian Colceag  - feb 2013

Invatati copilul sa invete cu placere

In cadrul evenimentului parintii au aflat:

  • ·         Cum sa descoperi care este temperamentul copilului tau si cum acest lucru iti influenteaza relatia cu el si viata de familie.
  • ·         Cum anume sa ii hranesti curiozitatea copilului pentru a-l ajuta sa se dezvolte cognitiv la potentialul lui maxim.
  • ·         Cum sa il ajuti pe copil sa faca mai usor tranzitia de la mediul familial la gradinita sau de la gradinita la scoala.
  • ·         Cum sa il ajuti sa isi prioritizeze lucrurile in asa fel incat sa poata sa pastreze echilibrul intre scoala si restul vietii.
  • ·         Cum descoperi care este stilul de invatare al copilului in asa fel incat experienta de invatare sa fie una placuta.
  • ·         De ce le este copiilor greu sa isi faca lectiile si cum ii poti ajuta sa treaca mai usor prin acest proces.

Cand copii nu pot spune nu drogurilor – Invitat Eugen Hriscu -  mai 2013

 

De data aceasta, am organizat o conferinta despre preventia consumului de droguri l-a avut ca invitat pe psihoterapeutul si psihologul Eugen Hriscu, cel mai important expert in acest domeniu de la noi din tara.

Protejati de promisiunea de a tine discutiile din timpul evenimentului confidentiale si ajutati de atmosfera placuta creata, participantii s-au deschis, impartasindu-si experientele lor personale si experientele cu copiii.

De-a lungul conferintei am aflat:

  • Ca drogurile joaca un rol social de liant si ii ajuta sa isi indeplineasca nevoia de transgresiune
  • Reclamele la tigari targeteaza, in tarile estice, fetele tinere
  • Este mult mai usor sa iti ajuti copiii sa nu se apuce de droguri, decat sa ii ajuti sa se lase dupa aceea.
  • Ne este foarte frica ca copii nostri sa nu se apuce de droguri, si din acest motiv, ne este greu sa le povestim despre ele. Insa cele mai rele accidente se intampla cand tinerii sunt neinformati. Lipsa cunostiintelor legate de droguri, ii poate duce mai usor la abuzuri. Oamenii care au experienta cu drogurile sau acces la informatii, stiu cand sa se opreasca.
  • Din fericire, dependenta nu se instaleaza din prima incercare, dureaza in jur de 6 luni sa se instaleze.
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Ma asteptam ca durata cursului sa fie prea mare. Acum, (la finalul cursului) impresia este ca este prea condensat. 


Cristi, tatal lui Andrei de 5 ani (2015)

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.