Contact

Jocuri

Cu cat facem mai des un lucru, cu atat devenim mai priceputi in a-l face. Si deoarece intotdeauna invatam mai usor prin mijloace placute, toate jocurile au in comun un singur element important – distractia!

 

Pana la o anumita varsta (in jur de 10 ani spun unii specialisti) joaca este singura modalitate de comunicare eficienta cu copii vostri. Va jucati cand va spalati pe dinti, cand mancati cand va plimbati.  Cu timpul ajunge sa fie inlocuita cu alte activitati pierzandu-si rolul central. Nu si forta!

 

Jocurile contin acel ceva care este pretios pentru copii: atentia voastra. Aminteste-ti cum te simteai cand erai copil si un adult afectuos isi facea timp sa se joace cu tine? Te facea sa te simti important. Daca aveti ragazul observati cum se lumineaza la fata  copii atunci cand li se acorda atentie si gaditi-va cat de bine te simti sa fii tu motivul acelei bucurii.

 

Jocurile din acest fragment  sunt in beneficiul amandurora, atat ar vostru cat si al copiilor vostri. Veti gasi aici idei de jocuri pentru copii de orice varsta de la bebelusi pana la adolescenti.

 

Jocurile din aceasta perioada pot fi despre cum sa ajute adolescentii cu diferite dificultati pe care le intampina; cum ar fi  concentrarea pe momentul prezent.Cand copiii mai mari nu se simt linistiti si in largul lor, acestia, ca si noi toti,
Varsta de 6 pana la 12 ani este momentul in care copiii parasesc lumea celor mici si incep sa incerce unele aptitudini de care vor avea nevoie ca adulti. La scoala, acestia citesc, scriu, isi dezvolta aptitudinile la matematica, invata mai multe
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Nu ma mai supara mofturile ”broken cookie”. Am observant cu bucurie cum se insenineaza copilul meu cand intelege ca il inteleg. Acum accept cu usurinta replica “nu vreau” din partea lui Stefan. A fost o experienta excelenta pentru care va multumesc!


Angela Draghioiu, mama lui Stefan de 2 ani, 2014

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.