Jocuri pentru iarna

Iarna adevarata cu ninsoare si zapada o sa vina din ce in ce mai rar. Bucurati-va de ea.
Daca semanati cat de cat cu noi si ati prefera oricand sa faceti un castel de nisip pe o plaje, in locul unui om de zapada, va intelegem, dar copiii nostri se bucura asa de mult de zapada, haideti macar sa nu le stricam bucuria!
Aveti mai jos niste idei ce ce ati putea face impreuna in zapada pe langa clasicele dat cu sania, facut oameni de zapada si ingerasi.
-
preparati-va un sprei cu apa colorata si haideti sa desenati in zapada (colorantii alimetari sunt foarte potriviti) - cu aceasta ocazie puteti monitoriza si cat de repede ingheata (sau, daca vreti sa evitati acest lucru adaugati niste spirt/arcool de orice fel in apa)
-
imbracati-va bine si iesiti in furtuna de zapada (stiati ca oamenii care sunt expusi la cat mai diverse forme de vreme sunt mult mai rezistenti si sanatosi si ca exista parti din lume unde este iarna tot timpul si copiii traiesc bine)
-
fa decoratiuni pentru copaci din gheata colorata (http://www.designmom.com/2013/02/big-small-diy-colored-ice-ornaments/)
-
cumpara-i o lopata pe masura lui/ei si iesiti sa dati zapada din jurul casei sau al blocului impreuna
-
mergeti intr-o plimbare in padure si faceti urme proaspete sau uitati-va dupa urmele lasate de pasari si animale
-
puneti apa un baloane si inghetati-le pentru a obtine astfel decoratiuni de balcon - http://woodsandwater.livedan330.com/2014/01/06/colored-ice-balls-great-winter-kid-activity/
-
incalziti-va la foc
Experimente stiintifice
-
povesteste-i despre cum se formeaza ninsoarea - http://easyscienceforkids.com/how-is-snow-made/
-
stiai ca nici un fulg de zapada nu seamana cu altul (putin ca oamenii :)) - iesiti sa ii studiati!
-
determina tipurile diferite de zapada - http://www.weatherwizkids.com/weather-experiments.htm
-
fa un grafic cu temperaturile
Sau daca chiar nu iti place afara:
-
construieste un om de zapada din vata, daca nu ai suficienta zapada pentru un om de zapada adevarat (http://familycrafts.about.com/cs/snowpeople/a/blsnwmsunc.htm)
-
du-te la bowling - au niste tobogane super haioase ca sa ajute copiii mici sa dea cu mingia :)
-
beti ciocolata calda - poate adunati-va si niste prieteni in jurul ei
-
invatati sa tricotati un fular
-
faceti fulgi de zapada de hartie
-
faceti o zi de maraton de filme
Înscrie-te la newsletter
Am fost surprins sa aflu ca prin ascultare activa imi pot educa emotional copiii. Am aflat multe chestii folositoare pe care le-am exersat si am aflat ca functioneaza. [de-a lungul cursului] M-am apropiat de copiii mei si am invatat sa ii ascult mai bine. Am folosit ascultarea activa si mesajele de confruntare si par sa fie eficiente :)
Radu, tatal unui baiat de 7 ani si a unei fete de 3
Sfatul saptamanii
In jurul varstei de 8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)
Cartea saptamanii
Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.