Contact

Jocuri pentru iarna

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Jocuri pentru iarna

Iarna adevarata cu ninsoare si zapada o sa vina din ce in ce mai rar. Bucurati-va de ea.

Daca semanati cat de cat cu noi si ati prefera oricand sa faceti un castel de nisip pe o plaje, in locul unui om de zapada, va intelegem, dar copiii nostri se bucura asa de mult de zapada, haideti macar sa nu le stricam bucuria!

Aveti mai jos niste idei ce ce ati putea face impreuna in zapada pe langa clasicele dat cu sania, facut oameni de zapada si ingerasi.

 • preparati-va un sprei cu apa colorata si haideti sa desenati in zapada (colorantii alimetari sunt foarte potriviti) - cu aceasta ocazie puteti monitoriza si cat de repede ingheata (sau, daca vreti sa evitati acest lucru adaugati niste spirt/arcool de orice fel in apa)

 • imbracati-va bine si iesiti in furtuna de zapada (stiati ca oamenii care sunt expusi la cat mai diverse forme de vreme sunt mult mai rezistenti si sanatosi si ca exista parti din lume unde este iarna tot timpul si copiii traiesc bine)

 • fa decoratiuni pentru copaci din gheata colorata (http://www.designmom.com/2013/02/big-small-diy-colored-ice-ornaments/)

 • cumpara-i o lopata pe masura lui/ei si iesiti sa dati zapada din jurul casei sau al blocului impreuna

 • mergeti intr-o plimbare in padure si faceti urme proaspete sau uitati-va dupa urmele lasate de pasari si animale

 • puneti apa un baloane si inghetati-le pentru a obtine astfel decoratiuni de balcon - http://woodsandwater.livedan330.com/2014/01/06/colored-ice-balls-great-winter-kid-activity/

 • incalziti-va la foc

Experimente stiintifice

Sau daca chiar nu iti place afara:

 • construieste un om de zapada din vata, daca nu ai suficienta zapada pentru un om de zapada adevarat (http://familycrafts.about.com/cs/snowpeople/a/blsnwmsunc.htm)

 • du-te la bowling - au niste tobogane super haioase ca sa ajute copiii mici sa dea cu mingia :)

 • beti ciocolata calda - poate adunati-va si niste prieteni in jurul ei

 • invatati sa tricotati un fular

 • faceti fulgi de zapada de  hartie

 • faceti o zi de maraton de filme

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am venit la curs [Trainingul parintilor Eficace] pentru ca ma simteam incompetent. Plec de la curs cu sentimentul ca exista o logica si o ordine si solutii adecvate pentru diferite probleme cu care ma confrunt. Plec insa si cu achizitii la care nu speram - mi-a oferit ocazia sa ma inteleg mai bine (cine sunt, de ce reactionez uneori intr-un anumit fel.


Mihai, tatal unui baiat de aproape 3 ani

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.