Contact

Jocul, marginalizat de cultura noastra ca fiind neproductiv si o pierdere de timp, este justificat evolutiv (se intalneste la majoritatea animalelor) ca fiind cea mai eficienta modalitate de invatare pentru toate speciile.

Acesta este motivul pentru care declaratia Drepturilor Copiilor face eforturi mari pentru a le garanta copiilor dreptul la joaca.

Pentru copii joaca este pregatire pentru viata – copiii privati de joaca nu au formate suficiente cai neurale, skills-uri sociale, aptitudini de supravietuire.
Jucaria favorita a copilului este parintele si odata devenit adult unele dintre cele mai frumoase amintiri nu sunt legate de jucarii sau vacante in tari exotice, ci de timpul frumos petrecut in joc. 

Si cum joaca este principalul limbaj accesibil copilului pana in jurul varstei de 12 ani, va invitam sa participati la Cursul Jocul si importanta lui – Playful parenting!

A fost facut un experiment pe niste copii. Au fost rugati sa stea nemiscati cat de mult pot ei. Au reusit sa stea in medie 2 minute. Au fost apoi rugati sa isi imagineze ca sunt niste soldati care trebuie sa apere un turn. De data asta au stat nemiscati 11 minute! Aceasta este puterea jocului. 

Structura

2 sesiuni a cate 3 ore

Obiectivele cursului:
•    Sa identifice rolurile pe care le are jocul in viata copilului
•    Sa dea retete de interactiune si rezolvare de conflict concrete pentru problemele parintilor de zi cu      zi, prin joc

Beneficiile pentru parinti:
•    Veti reusi sa va apropiati mai usor de copilul vostru, alaturandu-va copilului in lumea lui
•    Veti reusi sa rezolvati mai usor dificultatile de relatie si conflictele
•    Veti avea modalitati palpabile de a le diminua fricile, reticenta de a se duce la culcare, conflictele cu alti copii si cu fratii lor

Cost:
  200 lei  (cu TVA inclus)

Verificati aici calendarul cursului

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

L-am inceput sceptic si l-am terminat convins ca am facut cea mai buna investitie din ultima perioada. Investitie insemnand in primul rand timp.( In ceea ce priveste relatia cu copilul meu) Comunicam mai bine, imi pricep altfel copilul, sunt mai atent la nevoile mele.


Tata de fata de 3 ani (2015)

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.