Contact

Cum arati?

Citirea limbajului corpului si a expresiei fetei nu este un curs care se preda la scoala, insa reprezinta o parte importanta din viata noastra zilnica.

Joc acest joc cu grupuri de copii iar acestia de abia asteapta sa le vina randul pentru a face o grimasa sau o miscare care sa exprime o emotie.Incearca-l pe copilul tau sau cu familia la cina.

  • Materiale

Niciunul.

  • Instructiuni

Faceti cu schimbul facand o grimasa si un gest care sa exprime aceste sentimente:

Infumurare                Usurare

Dezgust                    Confuzie

Teama                      Soc

Mandrie                    Foame

Timiditate                 Suparare

Ameteala                  Putere

Vinovatie                  Surpriza

Prostut                     Nerabdare

Singuratate               Relaxare

Iritare                      Neliniste

 

  • Variatii
    • persoana alege o emotie si cealalta o pune in practica. Ceilalti trebuie sa ghiceasca emotia.
    • persoana trece rapid de la o emotie la alta.
  • Ce  invata copilul

Copiii isi imbunatatesc capacitatea de a constientiza propriul limbajul al corpului si pe cel al celorlalti. Acestia invata sa fie atenti la semnalele sociale.

De asemenea, invata ca pot fi atenti si in acelasi timp pot sa se joace si sa glumeasca cu ceilalti.  

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Am venit la curs [Trainingul parintilor Eficace] pentru ca ma simteam incompetent. Plec de la curs cu sentimentul ca exista o logica si o ordine si solutii adecvate pentru diferite probleme cu care ma confrunt. Plec insa si cu achizitii la care nu speram - mi-a oferit ocazia sa ma inteleg mai bine (cine sunt, de ce reactionez uneori intr-un anumit fel.


Mihai, tatal unui baiat de aproape 3 ani

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.