Contact

“French children don’t throw food” by Pamela Druckerman

Postat de la 16 Mar, 2014 in Carti si lucruri frumoase
French Children do not Through Food

O a title=Tamil to Hindi href=http://www.freedictio.top/ta/hi/ style=text-decoration:none;color: inherit !important; prietena de-a/a mea, indragostita iremediabil de Paris imi spunea la un moment dat ca este uimita cind vede in restaurantele parieziene copii mincind alaturi de parinti fara sa tipe si sa aiba nervi. Mai mult, copiii francezi se bucurau sincer de mincare.

Cum era posibil? Rapunsul l-am gasit citind cartea Pamelei Druckerman French children don’t throw food. Autoarea (nascuta in SUA si casatorita cu un englez) a documentat cresterea copiilor lor in Franta, incepind cu nasterea lor pina la incadrarea in sistemul de invatamint.

Astfel, am descoperit ca in cresele din Franta, copii invata doar sa manince si sa apreceze mincarea buna. La inceputul fiecarei saptamini este afisat meniul iar prinzul consta in 4 feluri de mincare (de fiecare data):

Salata de legume crude

Fel principal cu o garnitura din legume gatite

Branza (un alt tip de branza in fiecare zi)

Desert (fruct proaspat sau piure din fructe)

Deoarece la cresa sunt primiti copii intre 9 luni si 3 ani singura difererenta este ca cei mai mici maninca sub forma de piure (aceleasi feluri de mincare).

In plus, autoarea ne dezvaluie ca spre deosebire de copiii americani, copiii francezi maninca la ore fixe: 8am, 12pm, 4pm (gustarea) si 8pm, iar intre mese nimeni nu mai gusta un snack. In acest fel, nimeni nu isi strica pofta de mincare (ma intreb daca e o expresie romaneasca sau e universal valabila?).

Nu-i de mirare ca acesti copii ce invata de mici sa aprecieze legumele proaspete si mincarurile bine gatite se transforma in viitorii adulti pentru care mincatul este o experienta culinara si nu doar o functionalitate.

Cartea mi-a placut foarte mult deoarece este scrisa cu umor si pentru mine ca romanca (ce imi cresc copiii in tara mea) este intersant sa aflu obiceiurile parintilor din alte tari.

nbsp;

nbsp;

nbsp;

P.S. Dovada ca francezii acorda o atentie deosebita calitatii mincarii, in prezent se discuta o lege prin care vor fi diferentiate restaurantele ai caror bucatari cumpara ingrediente proaspete in fiecare zi si prepara totul de la inceput spre deosebire de restaurantele ce folosesc semi-preparate (vindute de catre hypermarketuri). Prin lege, in dreptul fiecarui fel de mincare gatit integral de bucatar va exista mentiunea:fait a la maison (facut in casa). Astfel, clientii vor plati in functie de munca reala depusa pentru realizarea mincarii, iar restaurantele care pina acum incercau sa pacaleasca turistii (servind produse semi-preparate ca fiind the real thing) vor fi obligate sa reduca preturile.

nbsp;

nbsp;

Lasa un comentariu

Comentariu:
(all fields required)

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook

Newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field