Contact

Nevoile esentiale ale copiilor

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Nevoile esentiale ale copiilor

O carte care s-a nascut ca urmare a combinatiei cunostintelor acumulate a doi dintre cei mai mari psihologi de copii mici din lume: Barry Brazelton si Stanley Greenspan.

Au fost rugati de Casa Alba sa dea niste indicative pentru o strategie pe termen lung pentru educatia timpurie si Nevoile esentiale ale copiilor este rezultatul acestei munci.

O carte pe care noi am citit-o cu sufletul la gura si pe care prietenii nostri de la Editura Trei au avut curajul sa o publice, facand-o astfel accesibila si in romana.

Gasiti in ea descrise tipurile de nevoi ale copiilor si parametri intre care sunt considerate ca fiind  indeplinite la fiecare varsta. Dintre favoritele noastre sunt nevoile de timp. In carte exista un capitol care descrie timpul pe care un copil la fiecare categorie de varsta (de la bebelus la adolescenta) are nevoie sa il petreaca cu parintii.

Aceasta alaturi de multe alte nevoi ca nevoia de siguranta, nevoia de experiente potrivite varstei, nevoia de a fi perceputi si tratati ca indivizi diferentiati, etc.

 

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

O experienta minunata care mi-a deschis ochii, mi-a aratat noi perspective, mi-a aratat ca nu trebuie sa fiu o mama perfecta si nici nu trebuie sa ma sacrific pana la extrem.


Nicoleta Neghina, mama Anei de 9 luni si a Marei de 4 ani

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.