Contact

Bebelusul meu intelege tot

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Bebelusul meu intelege tot

Fiecare tara si zona isi are cultura si modalitatea ei traditionala de a se raporta la diverse aspecte ale vietii, copiii fiind unul dintre ele.

Variatiunile sunt atat de multiple incat fac existenta unui adevar absolut greu de acceptat.

Cultura romaneasca se raporteaza, in general, la copil ca nefiind inca complet valabil, ci mai degraba ceva ce trebuie educat si modelat, mai degraba decat respectat si care ar trebui sa ramana toata viata lui subordonat adultului.

Aletha Solter are un limbaj intuitiv si explicit prin care descrie parintilor capacitatile extraordinare cu care se naste un copil, cum este o persoana perfect valabila inca de la nastere, cu un potential imens care beneficiaza de pe urma dragostei si respectului nostru precum si de pe urma unei relatii frumoase cu noi, parintii lui/ei.

Cartea Bebelusul meu intelege tot este o descriere plina de dragoste a vietii unui bebelus mic, ajutand parintii care au crescut cu o altfel de conceptie, sa isi vada realmente copilul din fata.

Mai multe lucruri despre copilaria mica puteti afla si in cadrul cursului Etapele de dezvoltare ale copilului mic din portofoliul Parentime

Centru de cursuri pentru parinti / parenting: Facebook
Centru de cursuri pentru parinti / parenting: LinkedIN

Înscrie-te la newsletter

Email *
First Name
Last Name
* Required Field

Nu ma mai supara mofturile ”broken cookie”. Am observant cu bucurie cum se insenineaza copilul meu cand intelege ca il inteleg. Acum accept cu usurinta replica “nu vreau” din partea lui Stefan. A fost o experienta excelenta pentru care va multumesc!


Angela Draghioiu, mama lui Stefan de 2 ani, 2014

Sfatul saptamanii

In jurul varstei de  8 ani de zile, varsta la care incep hormonii sa circule in corpul copilului tau, copilul incepe sa aiba intrebari legate de sex. Multe si variate. Daca ai canalul de comunicare deschis cu el/ea pe acest subiect, iti va putea pune intrebarile tie. Daca nu, va cauta raspunsurile in alta parte. Povesteste cu copilul tau despre sex! (nu este o invitatie la promiscuitate, nici un indemn de a te integra cat mai repede intr-o cultura prea preocupata de sex, este o invitatie de a scoate un aspect important al vietii nostre de sub tabuu)

Cartea saptamanii

sexulexplicatadolescentilor_120Una dintre cele mai de ajutor si complete carti care ar putea sa ajute un adolescent cu acesta perioada tumultoasa din viata. Cartea este impartita în 4 capitole: corpul, sexualitatea, sanatatea şi iubirea, toate privite din perspectiva adolescentei. Echilibrata si corecta si detaliata in sfera de informatii pe care le ofera.