Speaker

Preturi:


Un participant - 250 lei/zi


Un cuplu - 400 lei


Live streaming ziua 2 - 150 lei

 
Inscrie-te acum!

Meg Hickling, C.M.,O.B.C.,Ll.D.(Hon.causa)

Chiar daca in prezent este aproape de pensionare si au trecut mai bine de 40 de ani de cand si-a inceput munca de pionierat in ceea ce priveste educatia sexuala, Meg este in continuare recunoscuta ca una dintre cele mai de seama personalitati ale domeniului si un excelent avocat al educatiei si sanatatii sexuale. Reputatia ei este internationala, Meg Hickling sustinand numeroase conferinte si worksopuri pe aceasta tema in lumea intreaga.

Este autoarea a doua bestseller-uri internationale, cartile ei fiind recunoscute de colegi ca principala sursa de informatii pentru parintii care doresc sa vorbeasca cu copiii lor despre educatia sexuala. "Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex" este tradusa in mai multe limbi straine, fiind disponibila pe 4 continente, iar in Romania cartea a fost publicata la editura Humanitas.

De-a lungul anilor, inlaturand barierele culturale, Meg Hickling a sustinut numeroase prezentari adresata parintilor, profesorilor dar si grupurilor de profesionisti.

De cele mai multe ori Meg Hickling vorbeste in fata grupurilor de parinti, bunici sau copii. Modalitatea deschisa si plina de umor prin care reuseste sa transmita informatiile despre sexualitate au facut ca Meg sa fie invitata sa vorbeasca si in fata unor grupuri de avocati, doctori, profesori, studenti, asistenti sociali si terapeuti.

In anul 2002 a primit o diploma Honoris Causa din partea Universitatii din British Columbia, iar cei care i-au acordat aceasta distinctie au estimat ca de-a lungul anilor Meg Hickling a vorbit cu nu mai putin de 10.000 de parinti, copii si specialisti interesati de subiect. A sustinut workshpuri pentru biserici, sinagogi si moschei, ajutandu-i pe participanti, indiferent de afilierea lor religioasa, sa inteleaga etapele de dezvoltarea ale copiilor si adolescentilor din punct de vedere al sexualitatii.

Principala preocupare a lui Meg Hickling atunci cand le vorbeste parintilor este sa sa ofere acestora instrumentele, informatiile si increderea de a vorbi cu copii lor, devreme si des, ori de cate ori apare un moment de invatare. (teachable moment). Ea sustine ca o educatie sexuala eficienta se bazeaza pe stabilirea unor obiective de invatare adaptate varstei copiilor. Ea a inventat termenul de “stiinta corpului“ pentru a stabili cadrul general al discutiior ei cu copiii. Abordarea ei deschisa si profesionala ii ajuta pe parinti sa se simta confortabil atunci cand vorbesc cu copiii lor despre un subiect ce uneori poate fi incomod.

Atunci cand copiii sunt bine informati si se simt in largul lor sa foloseasca numele medicale pentru partile lor intime ei devin mult mai bine pregatiti pentru a face fata abuzurilor de natura sexuala.

De-a lungul timpului Meg Hickling a lucrat si cu detinutii care savarsisera abuzuri de natura sexuala si concluziile sunt ca principalul instrument de preventie impotriva abuzului este educatia sexuala corecta si completa. Vasta ei experienta a facut ca Meg Hickling sa fie recunoascuta ca expert international pe probleme de sex, sexualitate, sanatate sexuala si comportamente sexuale.

La apogeul carierei ei, British Columbia era singura provincie din Canada unde numarul adolescentelor insarcinate era in scadere. Motivele pot fi multiple, insa analistii atribuie aceste cifre si campaniior de informare in randul tinerilor derulate de Meg Hickling. Curricula de educatie pentru sanatate propusa de Meg Hickling sta la baza curriculei nationale pe probleme de educatie sexuala. A primit multiple premii locale, nationale si internationale, fiind inclusa in topul celor mai importanti 100 de canadieni ai momentului. Ceea ce face munca ei si mai spectaculoasa este ca Meg Hickling a reusit sa aiba un asemenea impact intr-o perioada cand nu exista internetul, social media sau alte motoare de cautare. Meg nu foloseste computerul si nici nu stie sa dactilografieze. Cartile ei au fost toate scrise cu creionul in mana.

Meg si-a inceput carierea in domeniu sanatatii sexuale cu credinta ferma ca sexualitatea este o parte extrem de importanta a unei vieti sanatoase si ca atunci cand informatiile despre sexualitate lipsesc sau sunt eronate, consecintele pot fi extreme de serioase. Angajamentul ei este de a ajuta ca lumea a devina mai sigura si mai sanatoasa. Atunci cand si-a anunta retragerea din activitate colegii si prietenii au propus sa se organizeze o gala in cinstea ei. Meg a refuzat si a propus in schimb ca banii sa fie folositi pentru a oferi distinctii profesionistilor care lucreaza in domeniul educatiei sexuale si prevenirii abuzurilor. Astfel a luat nastere premiul “Meg Hickling Sexual Health Education and Development Prize”.

Cu sprijinul
Cariere Sunt Mamica Humanitas
Funvertising Printesa Urbana Love Plus
Bambi Step by Step Scoala Step by Step Step by Step Institutul Montessori Bucuresti Cursuri Copii Academia 1.61 Calendar Evenimente Famileto Orasul Meu Raluca Loteanu Roata Mare Sol Mentis Cristina Otel Florin Badea Mothers And The City Blog in Tandem Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare Clinica de alaptare Diversificare Mamagazin Meseria de parinte FasTracKids Jukava PSI Investeste in sanatate Montessori - School of Bucharest Echilibria Explore 100 Vice Romania Bristot