Este pentru tine?

Preturi:


Un participant - 250 lei/zi


Un cuplu - 400 lei


Live streaming ziua 2 - 150 lei

 
Inscrie-te acum!

Mituri si realitati

Daca copiii invata la scoala despre sexualitate nu mai este nevoie sa vorbim cu ei despre asta acasa

REALITATE: Diferite studii au aratat ca programele de educatie sexuala din scoli duc la cresterea comunicarii dintre parinte-copil pe diverse subiecte legate de sexualitate. Cele doua sunt mai degraba complementare, iar educatia sexuala trebuie sa inceapa acasa.



Daca le vorbesti copiilor despre sexualitate acestia o sa isi inceapa mai repede viata sexuala

REALITATE: In urma studiilor efectuate, Organizatia Mondiala a Sanatatii concluzioneaza ca nu exista “nicio dovada ca educatia sexuala incurajeaza experimentarea sau activitatea sexuala crescuta. Daca este sa se observe vreun efect, aproape fara exceptie, este in directia amanarii inceperii vietii sexuale si folosirea eficienta a contraceptivelor”.



Elevii din ciclul primar sunt prea tineri pentru a avea nevoie de informatii despre sexualitate

REALITATE: Pentru fiecare materie, elevii primesc in primii ani de scoala informatii de baza, care mai apoi se vor extinde in anii urmatori. Adesea, copiii sunt curiosi cu privire la lucruri despre sexualitate si au nevoie de raspunsuri clare, adecvate varstei lor. Elevii din ciclul primar invata despre schimbarile fizice, emotionale si sociale care se intampla in perioada pubertatii, componentele de baza ale sistemului reproducator,a dezvoltarii fetale si factorii de risc asociati bolilor cu transmitere pe cale sangvina.



In cadrul programelor de educatie sexuala nu se vorbeste despre abstinenta

REALITATE: Programele de educatie sexuala subliniaza abstinenta ca si comportamentul preferat pentru adolescenti. Abtinerea de la activitati sexuala care implica schimbul de fluide corporale este singura cale de a evita in totalitate riscul unei sarcini sau al unei boli cu transmitere sexuala. Amanarea activitatii sexuale pana la maturitate, alegerea unui partener sexual si protejarea actului sunt urmatoarele cele mai bune alternative. Cele mai eficiente programe care ii ajuta pe tineri vorbesc si despre contraceptive dar si despre abstinenta.



Prezervativele nu sunt eficiente pentru prevenirea sarcinilor sau a bolilor cu transmitere sexuala.

REALITATE: Repetate studii arata ca prezervativele utilizate in mod frecvent si corect ofera un grad ridicat de protectie impotriva sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala, printre care si HIV. Atunci cand prezervativele nu functioneaza este din cauza utilizarii lor inconsecvente sau necorespunzatoare. Folosirea unui prezervativ este de 10.000 mii de ori mai sigura decat nefolosirea acestuia deloc. De aceea este foarte important sa se dicute despre modul corect de folosire al prezervativelor atunci cand se vorbeste despre sanantatea sexuala.



Copiii “se vor prinde” singuri ceea ce vor avea nevoie sa stie referitor la educatia sexuala

REALITATE: In mod constant, copiii sunt expusi mesajelor cu conotatie sexuala, iar majoritatea dintre ele nu promoveaza sanatatea sexuala. Copiii vor auzi mesajele comerciale care sunt mai degraba centate pe exploatarea sexuala si vor intelege informatiile gresite. Daca nu le vorbim chiar noi parintii despre educatia sexuala, mesajul pe care copiii sil vor intelege este ca despre sexualitate nu se poate vorbi intr-o maniera sincera, deschisa si confortabila.



Daca vorbesti cu copilul tau despre sexualitate, va incerca sa experimenteze

REALITATE: Copiii care sunt bine informati vorbesc confortabil despre sexualitate cu parintii lor si sunt cel mai putin predispusi in a avea relatii sexuale premature. Informatiile corespunzatoare nu conduc la un comportament inadecvat, in timp ce lipsa acestora da.

Cu sprijinul
Cariere Sunt Mamica Humanitas
Funvertising Printesa Urbana Love Plus
Bambi Step by Step Scoala Step by Step Step by Step Institutul Montessori Bucuresti Cursuri Copii Academia 1.61 Calendar Evenimente Famileto Orasul Meu Raluca Loteanu Roata Mare Sol Mentis Cristina Otel Florin Badea Mothers And The City Blog in Tandem Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare Clinica de alaptare Diversificare Mamagazin Meseria de parinte FasTracKids Jukava PSI Investeste in sanatate Montessori - School of Bucharest Echilibria Explore 100 Vice Romania Bristot