Este pentru tine?

Preturi:


Un participant - 250 lei/zi


Un cuplu - 400 lei


Live streaming ziua 2 - 150 lei

 
Inscrie-te acum!

Este pentru tine?

Copilul meu este prea mic ca sa ma gandesc la asta acum
Educatia sexuala corecta incepe de la cele mai mici varste, pornind cu denumirile corecte ale organelor sexuale dar mai ales cu incercarea de a nu transforma acest subiect intr-un tabu.
In cadrul conferintei se vor discuta nevoile copilului legate de partea de sexualitate incepand cu varsta de 2 ani, cand copiii in majoritatea cazurilor incep sa isi exprime curiozitatile legate de sexualitate.

O sa vorbesc despre asta cand om ajunge la varsta la care se pune problema unei vieti sexuale
Adolescentii povestesc despre nevoia de a avea un adult cu care sa vorbeasca despre dilemele si dificultatile din viata lor sexuala, la fel cum povestesc despre lipsa unei astfel de persoane din viata lor.
Canalul de comunicare se deschide cum mult inainte ca acest subiect sa devina presant. Dupa o istorie de nevorbit despre acest subiect in familie, sansele ca adolescentul sa mai discute aceste aspecte cu tine sunt foarte mici.

Intr-o societatea saturata de discursuri sexuale, mi-as dori ca copilul meu sa isi pastreze cat mai mult timp inocenta
Reclamele din oras nu au nici o problema in a folosi sexul si sexualitatea pentru a vinde cele mai variate produse.
Manechinele sunt din ce in ce mai tinere, videoclipurile la care copiii nostri se uita au aluzii sexuale explicite, stirile de la televizor se invart si ele in aceeasi sfera, etc.
Da, e posibil ca valorile societatii sa nu semene cu ale mele. Dar pot sa incerc sa le schimb incet incet, acasa.
Copiii nostri traiesc insa in acesta lume si pentru ei este mult mai bine sa ii ajutam sa inteleaga lumea in care traiesc dacat sa incercam sa o ignoram.

“Am baiat, o sa ii povesteasca tatal lui”/ “am fata o sa ii povesteasca mama ei”
Daca canalul de comunicare este deschis in familie, un copil, de orice sex, beneficiaza daca primeste opiniile, valorile, experientele personale ale ambilor parinti. Disponibilitatea noastra de a vorbi deschis despre orice subiect, transmite copilului, in sine, un mesaj sanatos.
Copiii devin interesati in mod deschis de aspecte privind sexul si sexualitatea: cand vad o femeie insarcinata in grupul apropiat, cand se duc la gradinita si vad copii de sex opus, la pubertate. Copiii de ambele sexe beneficiaza daca stiu care sunt transformarile prin care trec, atat ei, cat si copiii de sex opus. Ii ajuta la a-si pastra respectul fata de dificultatile cu care se confrunta ceilalti oameni si la intelegerea lumii din jur.

Convingerile mele religioase contravin cu acest subiect
Meg Hickling a tinut sesiuni de educatie sexuala pentru congregatii religioase de mai toate religiile (musulmani, evrei, catolici, etc). Discursul se opreste la realitatile stiintifice si nu incearca sa impuna/schimbe valorile tale. Majoritatea religiilor au indrumari legate de contextul implicarii in actul sexual. Cu totii ne dorim sa transmitem copiilor nostri niste valori legate de acest context. Pana acolo insa copilul nostru are multe lucruri de inteles despre ce se intampla cu el si cu corpul lui.

Daca mai ai nevoie de resurse suplimentare, poti sa citesti si urmatoarele lucruri:

Rolul parintilor

Mituri despre educatia sexuala a copiilor

Valorile familiei legate de educatia sexuala

Discursuri despre sex si sexualitate

Cu sprijinul
Cariere Sunt Mamica Humanitas
Funvertising Printesa Urbana Love Plus
Bambi Step by Step Scoala Step by Step Step by Step Institutul Montessori Bucuresti Cursuri Copii Academia 1.61 Calendar Evenimente Famileto Orasul Meu Raluca Loteanu Roata Mare Sol Mentis Cristina Otel Florin Badea Mothers And The City Blog in Tandem Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare Clinica de alaptare Diversificare Mamagazin Meseria de parinte FasTracKids Jukava PSI Investeste in sanatate Montessori - School of Bucharest Echilibria Explore 100 Vice Romania Bristot